Rondkomen, hoe doe je dat?

 

Cursusdagtijdstipstartlesprijs
Rondkomen, hoe doe je dat?woensdag9.30  tot 11.30 uurmeerde keren per jaar7x€  115,00
Nederland formulierenland *

“In de kern van moeilijkheden, schuilen mogelijkheden.” –  Albert Einstein

 • Op deze pagina staat wat je kunt verwachten van de cursus Rondkomen, hoe doe je dat?
 • Voor informatie over de begeleider, lees het hier.
 • Heb je vragen over de cursus: stuur een mail.
 • Het inschrijfformulier vind je onderaan deze pagina.

Cursus – Rondkomen, hoe doe je dat?

Voor wie is de cursus

De cursus is bedoeld voor mensen zoals jij. Of voor iemand die je kent, die het niet meer lijkt te redden en die je hiermee kunt helpen.

Voor mensen met dagelijkse zorgen om rond te komen, de zorgverzekering, de paperassen, de bankrekening waar veel te weinig opstaat. De zorgen worden je te veel, je kunt het niet meer aan.

Opleiding is niet belangrijk. Laag of hoog opgeleid, dat maakt helemaal niets uit. De zorgen worden er echt niet minder door.

Alleenstaand of met partner. Met of zonder kinderen. Ook dat maakt niets uit.

Als jij er alleen niet meer uitkomt en hulp zoekt, dan ben je hier goed! Twijfel je nog, lees dan verder.

“Wat ik fijn vond aan deze cursus? Nou, bijvoorbeeld hoe je kinderen met geld leert omgaan of hoe je veilig kunt internetbankieren.” – Een deelnemer aan de cursus (om begrijpelijke redenen wil deze persoon anoniem blijven).

Financiën, administratie, schulden

Je huishouding, papieren, boekhouding, rekeningen, belastingen, schulden en ook nog eens die hoge eigen bijdrage bij de dokter. Teveel om op te noemen. Hoe regel je dat allemaal? Hoe kom jij rond en haal je het einde van de maand? Zie je op tegen die berg enveloppen? Maak je de post liever niet open? En die stapelt zich maar op? Of verlies je je wel eens in het woud van instanties en regelgeving?

Of misschien is jou hetzelfde overkomen als een van onze oud-cursisten. Door het overlijden van haar partner, kreeg zij plotseling de zorg over de financiële administratie. Daar had ze nog nooit naar om hoeven kijken. Ze had geen idee waar te beginnen. De schrik sloeg haar om het hart. Gelukkig konden we haar helpen met deze cursus. Nu gaat het weer goed met haar.

Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet meer wat te doen? Een beetje hulp zou fijn zijn? Of misschien heeft iemand je in het verleden geholpen, maar raakte je alleen maar van de regen in de drup?

“Wat ik geleerd heb in deze cursus? Hoe je een overzicht maakt van je inkomen en uitgaven. Hoe je formulieren moet invullen. Hoelang papieren bewaard moeten blijven.” – Een deelnemer aan de cursus (om begrijpelijke redenen wil deze persoon anoniem blijven).

Het einde van de maand en mijn geld is op

Je ziet er zo tegen op! Het einde van de maand. Soms lukt het net. Vaker net niet. Al die rekeningen, al die administratie. Soms wordt het je te veel en te moeilijk. Veel mensen hebben daar moeite mee, echt waar. Niets om je voor te schamen.

Venray, Cursus en Training NoordLimburg, schulden, schulphulp, uitkering, zorgtoeslag, bankzaken, verzekeringen, gemeentelijke belastingen, bijstand, bijzondere bijstand, uitkering, toeslagen, financiële ondersteuning, papierkraam, administratiee ondersteuning, cursus, problemen, administratie, geen fut, Venray, Horst, cursus, les, financiën, geen geld, oplossing, hulp, begeleiding, Venray, Sevenum

Je bent zo moe! Maar ‘s nachts lig je wakker van de zorgen.

Waarschijnlijk schaam je je toch. Je bent niet de enige. Maak dan niet de fout die zoveel anderen wel maken, door maar verder te ploeteren. Maar zoek hulp. Bij vrienden, bekenden, of wie dan ook!

Zoek hulp!

Heb je het gevoel dat je bij niemand kunt schulden, schulphulp, uitkering, zorgtoeslag, bankzaken, verzekeringen, gemeentelijke belastingen, bijstand, bijzondere bijstand, uitkering, toeslagen, financiële ondersteuning, papierkraam, administratiee ondersteuning, cursus, problemen, administratie, geen fut, Venray, Horst, cursus, les, financiën, geen geld, oplossing, hulp, begeleiding ,Cursus en Training, financiële zorgen, oplossing, Horst, Venray, Overloonaankloppen? Of wil je niemand lastig vallen met jouw problemen? Maar zo doormodderen wil je echt niet meer. Je bent het beu en je wilt het nu toch eindelijk anders gaan doen. Schrijf je dan in voor deze cursus – onderaan deze pagina.

Jazeker, het vraagt natuurlijk een financiële investering. En je had al zo weinig geld. Kijk dan eens goed naar waar je nu staat. Wil je er volgend jaar nog zo voor staan? Of snak je naar iets anders?

Het kan anders. Echt! Ook jou gaat het lukken. Als je later terugkijkt dan weet je dat het geld dat je nu in deze cursus steekt, zeer de moeite waard blijkt te zijn geweest. Speciaal voor mensen zoals jij die op zoek zijn naar begeleiding en ondersteuning. In een veilige en prettige omgeving, met een begeleider die jou begrijpt. Omdat ook zij heeft meegemaakt, wat jij nu dagelijks doormaakt. Je hebt alles al geprobeerd, maar niets hielp? Schrijf je dan in, je zult zien, dit helpt wel!

Deze cursus gaf mij weer grond onder de voeten.Een deelnemer aan de cursus (om begrijpelijke redenen wil deze persoon anoniem blijven).

Wat kun je van de cursus verwachten?

Door deze cursus krijg je inzicht in de papieren rompslomp, in je financiën en alles wat daarbij komt kijken. Samen met de docent ga je aan het werk. Hierdoor krijg je langzaam maar zeker grip op je leven, met als uiteindelijk doel gestaag omhoog uit dat dal!

Enkele onderwerpen die aan bod komen:

 • Bankzaken
 • Overzicht krijgen en behouden in je administratie
 • Formulieren

Wanneer wordt de cursus gegeven:

De cursus wordt meerdere malen per jaar gegeven. Informeer bij de docent naar data en mogelijkheden met een mail.

Twijfel je nog? Of heb je toch nog vragen? Mail de docent.

Locatie cursus

De cursuslocatie is in Venray of in Horst aan de Maas en gemakkelijk bereikbaar. Omdat  niet alle cursussen van Cursus en Training Noord-Limburg op dezelfde locatie worden gegeven, ontvang je na inschrijving de exacte cursuslocatie.

 

 * Cursus – Nederland formulierenland

De cursus Nederland formulierenland is bedoeld voor vluchtelingen die al een inburgeringscursus hebben gevolgd, maar waarbij behoefte is aan een verdiepingscursus.

Doel van deze cursus is om in eerste instantie de deelnemers in tien lessen zelfredzaam te maken voor wat betreft hun persoonlijke administratie en financiën. Daarnaast leren zij ook waar ze met hun vragen terecht kunnen.

Ben jij iemand of ken je iemand die geïnteresseerd is in deze cursus? Informeer bij jouw gemeente (in Noord-Limburg) naar de mogelijkheden.

De cursus wordt meerdere keren per jaar aangeboden via de gemeentes in de regio Noord-Limburg.

In het najaar van 2016 werd de cursus voor de eerste keer via Cursus en Training Noord-Limburg gegeven in Horst aan de Maas. Lees hier over deze allereerste ervaring.

“Het is fijn dat ik nu weet hoe ik mijn eigen administratie kan bijhouden, mijn papieren in orde maken” – Deelnemer aan de cursus (om begrijpelijke redenen wil deze persoon anoniem blijven).

“Ik heb geleerd hoe je boodschappen doet en ik heb kennis gemaakt met dure en goedkope merken– Deelnemer (om begrijpelijke redenen wil deze persoon anoniem blijven).

“Het is belangrijk om afspraken te respecteren en hoe je afspraken maakt. Hoe je je eigen administratie kunt bijhouden.” – Deelnemer (om begrijpelijke redenen wil deze persoon anoniem blijven).

“Maria, jouw begeleiding is praktisch, effectief en professioneel. Je hebt jouw ervaring om weten te zetten in professioneel werken”. Annie Hoeijmakers, consulent werk en inkomen gemeente Horst aan de Maas

 


Inschrijfformulier Rondkomen hoe doe je dat?

 • Inschrijven verplicht tot betaling van het cursusgeld! Zie Algemene Voorwaarden.
 • Na inschrijving ontvangt u een mail met alle informatie over de cursus en de factuur, dat kan soms enige tijd duren.
 • Door versturen verklaart u zich akkoord met inschrijven voor de cursus en het ontvangen van de nieuwsbrief.

Belangrijk

 • De genoemde prijs is de prijs zonder eventuele extra kosten te betalen aan de docent, zoals vermeld bij de cursusinformatie.
 • Na inschrijving op een cursus zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.
 • U kunt zich niet online inschrijven als u niet over een e-mailadres beschikt.
 • Inschrijven verplicht tot betaling van het cursusgeld! (zie algemene voorwaarden).
 • Na inschrijving ontvangt u tevens de nieuwsbrief, zodat u op de hoogte blijft. Wenst u die niet meer te ontvangen, dan kunt u zich bij de eerste nieuwsbrief heel eenvoudig uitschrijven.
 • Verwerking van persoonsgegevens geschiedt conform de regelgeving van de AVG.

Let op! Na verzending van het ingevulde inschrijfformulier aan Cursus en Training Noord-Limburg, ontvangt u een bevestigingsmail. In die email staat onder meer informatie over: betaling, het cursusmateriaal en waar u dat kunt bestellen. Hou dus na het verzenden van uw inschrijfformulier uw email in de gaten! Controleer ook uw spambox.