Italiaans

niveaudagtijdstipstartlesprijs
Vakantiecursus donderdag19.00 tot 21.00 uur12 april6 x€ 88,00
Het Futurisme donderdag19.00 tot 21.00 uur 17, 24 en 31 mei3 x€ 59,00
1ste jaardonderdag19.00 tot 20.30 uur20 sept. 201824 x€ 336,00

“Vivi come se dovessi morire domani. Impara come se dovessi vivere per sempre.”  –  Mahatma Gandhi  –   “Leef alsof je morgen zult sterven. Leer alsof  je voor altijd zult leven.”

Voor informatie over uw docent klik hier.

Heeft u vragen over de cursus, stuur een mail.

Het inschrijfformulier vindt u onderaan deze pagina.

Over de cursussen:

Vakantiecursus Italiaans

Bent u van plan om naar Italië op vakantie te gaan? En als u daar bent, dan wilt u natuurlijk kunnen praten met de lokale inwoners?

In de vakantiecursus Italiaans leert u leuke, interessante en natuurlijk nuttige uitdrukkingen waarmee u zich in kunt redden. Bijvoorbeeld bij het hotel, het restaurant en in het openbaar vervoer.

Het is toch mooi om wél een praatje te kunnen maken met de ober in uw favoriet restaurant of op de plaatselijke markt te kunnen vragen naar de lokale specialiteiten.

Weinig tijd, maar u wilt toch enigszins voorbereid zijn? Of gewoon even proeven aan het Italiaans? Is het wel iets voor u. Dan is deze korte vakantiecursus zeker iets voor u.

Arrivederci e a presto!

INSCHRIJVEN voor deze cursus: onderaan de pagina.

 

Start 17 mei 2018 – Futurisme (1909-1916)

Een korte en bijzondere cursus! Voor de verandering geen lessen over de Italiaanse taal, maar 3 bijeenkomsten over een Italiaanse groep mensen die de kunst heeft opgeschud. Uiteraard in het Nederlands!

“Een auto met jankende motor is mooier dan de Nike van Samothrake”, aldus Filippo Marinetti, de voorman van de Futuristen.

Cursus en Training Noord-Limburg, Horst, Venray, moderne kunst, Italië, futurisme

Luigi Russolo, Dynamiek van een automobiel, ca. 1913 (Parijs, Centre Pompidou)

Aan het begin van de vorige eeuw werden de kunsten danig opgeschud! In de aanloop naar de Eerste Wereldoorlog zette een groep jonge Italiaanse kunstenaars en schrijvers alle tradities overboord en ontwikkelde een nieuwe kunst die in hun ogen paste bij de moderne tijd. Het zijn de laatste jaren van het belle époque: een periode van grote technologische veranderingen en uitvindingen (elektrisch licht, de auto, de zeppelin, schrijfmachine). De dynamiek van dat moderne leven wordt de inspiratiebron voor Balla, Boccioni, Severini e.a.

Waar haalden zij hun ideeën vandaan? Hoe zag de nieuwe literatuur eruit? Hoe vernieuwend zijn de futuristische schilders? Hoe klinken Russolo’s intonarumori ? (En tja, wat zijn dat eigenlijk?).

In een korte cursus van 3 bijeenkomsten proberen Chiarangela van Lieshout (docente Italiaans) en Eileen Meijer (docente kunstgeschiedenis) een antwoord te geven op deze en andere vragen.

INSCHRIJVEN voor deze cursus: onderaan de pagina.

 

Cursus Italiaans

Cursus en Training Noord-Limburg, Linguacom Taleninstituut, Venray, Horst, Boxmeer, Overloon, training, cursus, Sevenum, Volksuniversiteit

La vita è bella! – Het leven is mooi!

Najaar 2018 starten de normale taalcursussen weer.

Italië, land van passie en opera, kunst en cultuur, heerlijk eten, gelato en pizza, zonnige stranden en prachtige natuur. Te veel om op te noemen.

Houdt u daarvan of wilt u een praatje kunnen maken met die aardige Italiaanse buurman of die vrolijke ijsverkoopster? Heeft u altijd al Italiaans willen leren, maar het is er nooit van gekomen. U heeft het (nog) niet aangedurfd of u spreekt wel Italiaans, maar naar uw smaak nog niet voldoende? Dan is dit uw kans.

In kleine groepjes maken we gebruik van de boeken Con Piacere 1 of 2 (afhankelijk van het niveau). De nadruk ligt vooral op het spreken en samen oefenen. Natuurlijk ook een beetje grammatica, daar kunnen we niet omheen. Na jaar 1 kunt u prima een klein gesprekje voeren. Ook is er ruimte voor achtergrondverhalen over Italië. Het tempo is rustig en de sfeer gemoedelijk.

 

Locatie cursus

De cursuslocatie is in Venray en gemakkelijk bereikbaar. Er is voldoende parkeergelegenheid. Omdat  niet alle cursussen van Cursus en Training Noord-Limburg op dezelfde locatie worden gegeven, ontvangt u na inschrijving de exacte cursuslocatie.

 

Reacties van cursisten

Cursus en Training Noord-Limburg, Cursus Italiaans,

Italiaans lezen dankzij les.

“Mij sprak de informele sfeer en de rustige en goede uitleg van de stof aan. Het les krijgen in het voornamelijk Italiaans was wennen en is nu nog steeds een fikse uitdaging, alhoewel het begrijpen wat er gezegd wordt steeds beter gaat. Huiswerk niet klassikaal nakijken (gaat veel tijd inzitten) is goed en cursisten de mogelijkheid geven vragen te stellen over het gemaakte huiswerk is een goede manier.”  René Thijssen

“Van te voren had ik er veel zin in, dat is niet veranderd tijdens de cursus.  Langzaam maar zeker ben ik meer van de taal gaan begrijpen. Bezig zijn met de taal, bepaalde gebruiken van Italië leren en nieuwe mensen leren kennen die net als ik gek zijn op het land.” Heidi poulissen

“Een docent met hart voor de Italiaanse taal, maar vooral ook voor het Italiaanse leven. Ze leert je ook wat gewoontes in Italië zijn, en hoe de Italianen in het leven staan. Ik vroeg me af of het mij wel zou lukken, omdat ik een zogenoemd echt bèta mens ben. Dus talen zijn niet mijn sterkste kant. Het correct kunnen begroeten, en voorstellen in het Italiaans. In het Italiaans kunnen bestellen van eten, het in de winkel weten hoe je iets moet bestelen of vragen. En wat woordenkennis opdoen. Al deze bovenstaande dingen zijn eigenlijk wel gelukt, nu nog in praktijk durven brengen.” Desiree De Sitter

Mijn eerste gedachte voordat ik startte was: baat het niet, schaadt het niet. Ik ben er steeds met plezier naar toe blijven gaan en vond het voldoende leerzaam en had er vroeger/eerder aan moeten beginnen.” Harry Bruijsten

Een ontspannen les elke week; ik kreeg er energie van; ik heb kennis gemaakt met een mooie taal en ontdekt dat ik hier meer van wil leren.”  José Fleuren

 


Inschrijfformulier cursus Italiaans

  • Inschrijven verplicht tot betaling van het cursusgeld! (zie algemene voorwaarden).
  • Na inschrijving ontvangt u een mail met alle informatie over de cursus en de factuur.

Belangrijk

  • De genoemde prijs is de prijs zonder eventuele extra kosten te betalen aan de docent, zoals vermeld bij de cursusinformatie.
  • Na inschrijving op een cursus zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.
  • U kunt zich niet online inschrijven als u niet over een e-mailadres beschikt.
  • Inschrijven verplicht tot betaling van het cursusgeld! (zie algemene voorwaarden).
  • Na inschrijving ontvangt u tevens de nieuwsbrief, zodat u op de hoogte blijft. Wenst u die niet meer te ontvangen, dan kunt u zich bij de eerste nieuwsbrief heel eenvoudig uitschrijven.

Let op! Na verzending van het ingevulde inschrijfformulier aan Cursus en Training Noord-Limburg, ontvangt u een bevestigingsmail. In die email staat onder meer informatie over: betaling, het cursusmateriaal en waar u dat kunt bestellen. Hou dus na het verzenden van uw inschrijfformulier uw email in de gaten! Controleer ook uw spambox.