Filosofie, een kennismaking

Lezing: dinsdagavond 11 juli in de Bibliotheek van Boxmeer. Aanvang 20.00 uur

Stel je zit achter het stuur van een wagon op een spoorlijn. Het gaat heuvel af en de rem blijkt kapot. Aan het eind werken 5 mensen aan die lijn, die niet weten dat je wagon met flinke vaart op ze af komt. Er is een aftakking van de lijn, waar aan het eind maar 1 man aan het werk is. Welke kant stuur je op?
Gedurende een lezing van ongeveer 90 minuten wordt dit dilemma in subvraagstukjes opgerekt. De toehoorders kunnen steeds zeggen wat zij zouden doen. Uiteindelijk wordt het dilemma toegepast op een echt gebeurde zaak rondom schipbreukelingen die ronddobberen in een oceaan, en die grote honger hebben.
De lezing is een lichtvoetige denkbijeenkomst met een kleine hoeveelheid achtergrondinformatie over twee filosofiën, namelijk die van Jeremy Bentham en van Immanuel Kant. Hun denken is in onze maatschappij goed terug te vinden.

Cursus Filosofie

De lezing wordt gegeven door Annet Both -filosofie- en is bedoeld als kennismaking met filosofie en als opmaat naar een langere cursus klassieke filosofie die gegeven wordt door Cursus en Training Noord Limburg.
De cursus start in september op een lokatie in Heijen. Houdt deze website in de gaten voor nadere informatie.
Dinsdagavond 11 juli Bibliotheek Boxmeer. Aanvang 20.00 uur. Toegang 2,50 (voor koffie en thee).
Voor meer info kunt u mailen naar ann@casanegra.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.