Archief

Cursus en Training Noord-Limburg informeert u graag

Cursus en Training Noord-Limburg stuurt regelmatig updates met interessante informatie over nieuwe cursussen en andere mogelijkheden.

Wilt u ook interessante informatie ontvangen?

Vul dan de gevraagde gegevens in bij ‘JAZEKER, IK BLIJF GRAAG OP DE HOOGTE’ –  rechts op uw computerscherm óf scroll naar beneden op uw telefoonscherm.

Hieronder een overzicht van eerder gestuurde informatie.


11 mei 2017

Cadeau voor moederdag?

 Cadeau voor moederdag?

Een cursus is ook een leuk cadeau!

Cursus en Training Noord-Limburg, Venray, Horst, Sevenum, Boxmeer, Overloon, Volksuniversiteit Venray, Nederlands opfriscursus, Nederlands voor Nederlandstaligen, Filosofie, ItaliaansNog geen cadeau voor moeder en ach, ach, zondag is het al zover… Wat nu?

Misschien een leuke cursus naar keuze?

Op de website van Cursus en Training Noord-Limburg deze week een fraaie waardebon. Lees verder…

 


 9 maart 2017

Volop vakantievoorpret met vakantiecursus

Cursus en Training Noord-Limburg, vakantiecursus, cursus, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, kunstgeschiedenis, financiële problemen

Duits 

Frans

Italiaans

Spaans

Vakantie uitgezocht en ook al geboekt. Voorbereidingen getroffen. Koffer bij wijze van spreken al bijna ingepakt. Klaar voor vertrek!

Nou nee, toch niet helemaal. Je spreekt de taal niet. Maar … daar kun je snel verandering in brengen. Hoe dan? Lees verder…


11 januari 2017

Doppeltgemoppelt hält besser!Cursus en Training Noord-Limburg, Duits, Venray, Horst, Duitse taal, Duitsland, leren

Je spreek een beetje Duits. Maar als je heel eerlijk bent, dan kan het echt beter. Kun je hier volmondig ja op zeggen en wil je er graag iets aan doen, maar komt het er niet van? Hou je van Duitsland en van die prachtige  woorden en volzinnen? Soms vind je de taal moeilijk, grappig of vooral VET onlogisch? Misschien ben je op zoek naar werk in Duitsland, of hebt het Duits juist nodig binnen je huidige baan. Lees verder…


23 december 2016

Onze kerstwensen 

 Juni 2016: de Volksuniversiteit Venray sloot voorgoed haar deuren. Spijtig voor de cursisten, spijtig voor Venray en omgeving en last but not least spijtig voor de docenten.

Wij, docenten hebben daarna alles op alles gezet om in september te kunnen starten met Cursus en Training Noord-Limburg. Zou het lukken? Zouden jullie ons weten te vinden? Het waren spannende en hectische tijden.

Met de Kerst in zicht, kunnen we van hanser harte zeggen: ja beste mensen, het is gelukt! Dit zou echter nooit gelukt  zijn, zonder hulp van velen, daarom hartelijk  DANK!  Lees verder…


9 november 2016

Een beetje thuis in Rusland!Cursus en Training Noord-Limburg, Volksuniversiteit Venray, cursus kunstgeschiedenis, Rusland, Russische kunst, Horst, Sevenum, Boxmeer, Overloon, Swolgen

Rusland ligt niet naast de deur. Om in Moskou te komen moet je meer dan 2000 kilometer reizen. Kaviaar kun je op een feestje nog wel waarderen, maar de Russische taal klinkt je vreemd in de oren. Poetin vind je allesbehalve een democraat, die echt niet in ons poldermodel past en bier smaakt beter dan wodka. Hoezo dan ‘thuis in Rusland’?

Omdat Sint Petersburg een beetje ‘thuis’ is! En niet alleen omdat in het museum de Hermitage schilderijen hangen van ‘onze’ Rembrandt, Hals en Van Gogh. Lees verder…


18 september 2016

Laatste kans!

Binnenkort starten de cursussen van C&T Noord-Limburg.

Misschien heb je zin in een cursus, maar: Je voelt je te oud of juist te jong. Je hebt te weinig tijd. Het lijkt je saai, ingewikkeld. Of het kost geld, zonde van het geld.Of je hebt nooit doorgeleerd. Je hebt nog nooit zoiets gedaan. Je kent de andere mensen niet. Je houdt niet van groot, veel, moeilijk. Je bent gezakt voor een examen en durft niet meer. Je leraar/je ouder/buurman heeft gezegd: “dat wordt toch niets met jou”. Je hebt een heel ander beroep, opleiding. Het past niet bij waar je nu mee bezig bent. Afijn, redenen genoeg om niet te beginnen! Lees verder…


2 september 2016

Feestelijke Open Avond Cursus en Training Noord-Limburg

U bent van harte uitgenodigd!

Binnenkort start het cursusseizoen van Cursus en Training Noord-Limburg. Graag willen wij dit met u vieren. Duitse, Spaanse, of Franse hapjes proeven; tips beter budgetteren; een kijkje in de geschiedenis van de kunst – het kan allemaal. Of heeft u interesse in een cursus, maar weet u niet op welk niveau? Schrijf u dan in voor een intake.

De officiële opening wordt gedaan door de heer Lucien Peeterswethouder cultuur Venray Lees verder…


30 augustus 2016

Frisse start met mooie naam

U leest de naam Cursus en Training Noord-Limburg, waar u misschien Cursus Venray verwacht.

Een initiatief van een team ouddocenten van de voormalige Volksuniversiteit Venray, waarover in de afgelopen maanden regelmatig in de media is bericht. Echter onder de naam Cursus Venray. Misschien heeft u er iets over gelezen?

Waarom dan nu een nieuwe naam? Zo kort voor de start van het cursusseizoen? Daarbij is de naam Cursus Venray kort en krachtig en says it all. Toch?

Twee redenen voor naamsverandering Lees verder….


22 juli 2016

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief van Cursus en Training Noord-Limburg

Onlangs hebben we u een nieuwsbrief gestuurd met de mededeling dat Cursus Venray na de sluiting van Volksuniversiteit Venray het onderwijs voortzet.

Het is mogelijk dat u de nieuwsbrief niet heeft ontvangen, of dat deze in uw spambox terecht is gekomen.

–       Wilt u de nieuwsbrief zonder problemen ontvangen?

Dan graag ons mailadres opnemen in uw lijst “veilige afzenders”: info@cursusvenray.nl.

–       Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Lees verder…


14 juli 2016

Volksuniversiteit Venray sluit, maar…

Cursus en Training Noord-Limburg gaat door!

In de media heeft u het al kunnen lezen: De Volksuniversiteit Venray sluit haar deuren. Acht collega-docenten hebben besloten het onderwijs voort te zetten – onder een nieuwe naam Cursus en Training Noord-Limburg en op een nieuwe locatie, lees verder….